HTML

koszimegvagyok

Ausztrália és Új-Zéland. Társadalom, közösség, zene, mindennapok - ahogy én láttam.

australia 091012

2009.10.12. 18:13 bejegyző

 

Essünk túl ezeken: A tömblakások mindegyikéhez háromszintes parkolóház, kártyás beléptető és jogosultásgon alapuló lifthasználati rendszer, úszómedence és tornaterem tartozik, amit bárki használhat. Látszik, hogy a várost anno az olimpia miatt pofozták ki, a fejed felett zakatoló monorail-t nem nagyon használják, a hotelek száma pedig látványosan eltúlzott, a város így tulajdonképpen hét éves. Minden tiszta, egyszerű, érthető és funkcionális, néha túlságosan is.

 

Alapvetően három vízum típus van: „E-Visitor”, amivel csak egy dolgot tehetsz legálisan: a pénzedet költheted. „Student”, ami folyamatos aktív hallgatói jogviszonyt követel, bármilyen ausztrál, akkreditált intézménnyel, ezzel legálisan csak félmunkát lehet vállalni, és a „Work and Holiday”, ami a pár hónap munka, pár hónap utazás életmódot hívatott szupportálni. A rendszer jól ki van találva, miután megfelelő mennyiségű pénzt elköltöttél, eltartottál néhány oktatási intézményt és hozzájárultál a helyiek szociális ellátáshoz, úgy is elküldenek, akármilyen vízumod van. Hosszabb távon csak „beházasodással” vagy „munkáltatói szponzorrációval” lehetséges maradni, és persze az IELTS nyelvvizsgával, bár ez utóbbit abszolválni, jószerivel csak formalitás.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://koszimegvagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr142556484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása